Communicatie met ouders
Communicatie met ouders vinden wij heel belangrijk. Ouders worden door ons betrokken op de volgende manieren:
~ Oudergesprekken: formele gesprekken zijn er 3x per jaar.
~ Ouderapp: Klasbord (minimaal 1 keer per 2 weken is er nieuws van de groep)
~ Facebook
~ Instagram
~ Onze website is bedoeld ter promotie van onze school
Ouders zijn welkom in onze school! We gaan met ouders om zoals we willen dat er met ons omgegaan wordt: met respect. We staan open voor contacten met ouders en nemen ouders serieus. We staan ouders netjes te woord en groeten ouders als we ze in onze school tegenkomen. Omdat we de lijnen graag kort houden, zijn de leerkrachten het eerste aanspreekpunt voor ouders. Mochten ouders behoefte hebben aan een gesprek met de intern begeleider of de directeur dan is dit altijd mogelijk, hiervoor kunnen ze een afspraak maken.
Opzet oudergesprekken
Bij de start van het nieuwe schooljaar nodigen wij ouders en hun kind van groep (1) 2 t/m 8 graag uit voor een ouder-kindgesprek. Deze gesprekken zijn bedoeld ter kennismaking met (nieuwe) leerkrachten en het onderwijs in de nieuwe groep van uw kind(eren), maar ook over wat u en uw kinds verwachtingen en behoeften zijn voor het komende schooljaar.
In februari en in juni vinden oudergesprekken voor groep 1 t/m 7 plaats. In deze gesprekken staan hoofd, hart en handen centraal. Deze gesprekken zijn alleen voor ouders. Ouders worden uitgenodigd om in te schrijven via Klasbord.
Naast deze vaststaande gesprekken, willen wij opmerken dat het altijd mogelijk is een gesprek aan te vragen buiten deze gesprekkencyclus om. U mag leerkrachten hiervoor gewoon (na schooltijd) benaderen. Zij zijn telefonisch, per mail (te vinden in de schoolgids) of per ouderapp bereikbaar. We hechten grote waarde aan goed contact met ouders en nemen zelf proactief contact met u op als dit nodig is.
Adviesgesprekken groep 8
Groep 8 heeft een eigen gesprekscyclus vanwege de advisering voortgezet onderwijs. Eind groep 6/begin groep 7 geven we al een voorzichtig pré advies. In groep 8 zijn de adviezen definitief.
De adviesgesprekken voeren de leerkrachten met kind en ouder en vinden plaats in het begin van januari en midden/eind maart. Kinderen en ouders worden hiervoor uitgenodigd via Klasbord. Tijdens de gesprekken in januari staat het VO-advies centraal. Leerkrachten adviseren leerlingen naar welke VO richting zij het beste kunnen gaan. Dit advies komt tot stand met behulp van gegevens uit observaties, scores op ‘hoofd-hart-handen’ toetsen/vragenlijsten van IEP en methodetoetsen, algehele werkhouding en motivatie tot leren. Leerkrachten zullen tijdens de gesprekken toelichten wat zij zien en welke leerrichting zij passend vinden bij uw kind. De uitslag van de doorstroomtoets groep 8 is (vaak) een bevestiging van reeds verzamelde informatie. Mocht dit niet zo zijn en zijn er opvallende afwijkingen, gaan leerkrachten opnieuw met ouders en kind in gesprek en stellen hun advies naar boven bij, als de doorstroomtoets dit aangeeft.
Voor leerlingen met een specifieke ondersteuningsbehoefte richting het VO, zijn er, buiten deze gesprekkencyclus, nog meer gesprekken met ouders en kind. Hoe dit verloopt is afhankelijk van de procedures van de VO-school. De intern begeleider is hier ook bij betrokken.